Tündérkert Panzió Őrség Házirend

Kérjük olvassátok el az alábbi házirendet, amely segítséget nyújt a Panzió rendeltetésszerű használatához.

 

 Érkezés/bejelentkezés: Csak foglalással rendelkező Vendégeket tudunk a Panzióban fogadni. A szállás adott nap délután 14.00 óra és 19.00 óra között foglalható el. 19.00 óra utáni bejelentkezés felára 1500 Ft/fő.

A szálláshelyet az elutazási napon 10.00 óráig kell elhagyni. Ha a vendég az előzőekben meghatározott időpont előtt és/vagy után akarja a szobát elfoglalni vagy elhagyni, a Szállásadó díjat számolhat fel. Korai érkezés: 12.00 órától 1000 Ft/fő, kései távozás: 14.00.-ig 4000 Ft/fő, 18.00.-ig 8000 Ft/fő. Ebben az esetben a szobát teljes értéküen használhatja. Az érkezés/távozás előtt/után 2-2 órával a csomagokat a Recepción térítésmentesen elhelyezhetik.

 

Fizetés: a szállás kiegyenlítése a távozás napján történik az előre megbeszélt fizetési eszköz szerint. Ha valami miatt az általad előre lefoglalt időszak vége előtt távozol a szállásról, nem áll módunkban a szállásdíjat csökkenteni illetve visszafizetni.

 

Reggeli: Reggel 8.00-tól 10.00-ig szolgálunk fel kontinentális reggelit. Nagyobb létszám esetén 1/2 órás idősávokban történik, elkerülve a büféasztalnál a torlódást, amit előzetesen egyeztetünk Veletek. A korán kelőknek lehetőségük van reggeli csomagot kérni, 6.30-tól, 7.30-ig. 7.30-tól nem teljes kínálatból már az asztaloknál is lehet fogyasztani. A későn kelőknek 10.00 után szintén csomagot tudunk készíteni 11.00 óráig. Előre megrendelt (reggel 7.30-ig) uzsonna csomagot tudunk készíteni a napközbeni étkezéshez, szendvics, zöldség, sajt, gyümölcs, joghurt, üdítő: 2800 Ft/csomag.

 

Összejövetelek, bulik rendezése:

A szokásos nyugalom megőrzése miatt nem támogatjuk a hangos bulikat. Kivétel lehet, ha az egész Panzió Vendégei egy társasághoz tartoznak, de ezt is csak 22.00-ig lehetséges, a szomszédok békéje miatt. Télikert, Teraszok, Reggeliző, Kerti-tó, Almafa-ház emeleti társalgója közösségi helyeinket legkésőbb 22.00.-kor „bezárjuk”, ami annyit tesz, hogy a napernyőket leeresztjük, párnákat visszarakjuk, a világítást csökkentjük. 22.00.-tól mindenkit megkérünk, hogy kimondottan halkan, a többiek pihenését a legkevésbé sem zavarva maradjon ezeken a helyeken.

 

Csoportos foglalás:

Csoportos foglalás esetén a Tündérkert Panzió kizárólag a foglalást adó személlyel áll kapcsolatban és jogviszonyban. Más személyektől kéréseket, utasításokat, lemondást, kifizetést nem tudunk fogadni. Az előleget egy összegben kérjük utalni. A csoport által rendelt szolgáltatásokat egyetlen számlán számoljuk el. A teljes foglalás szétbontása több, különböző magánszemély vagy cég nevére, különböző fizetési módokra nem lehetséges. Ezzel kapcsolatos utólagos kéréseket nem tudjuk elfogadni.

 

Covid, vagy egyéb járványügyi intézkedéssel kapcsolatban:

Vendégeinktől az aktuális Kormányrendeleteknek megfelelő szabályok betartását alkalmazzuk, és kérjük a Panzióban. A foglalás és az érkezés időpontja közötti változásokat nem tekintjük vismajor helyzetnek (kivéve a Vészhelyzet kihirdetése), annak kockázata a Vendéget terheli!

 

Internet használat: laptophoz, mobil telefonhoz ingyenes wifi internet csatlakozási lehetőséget biztosítunk.

 

Parkolás: A Körtefa, és Almafa házakhoz védett területen 10 autó számára van hely, valamint két mozgássérült parkoló található a Recepció előtt. A Diófa ház parkolójában max. 4 autó számára van hely. Szobánként plussz parkoló igényedet előre kérjük jelezni!

 

Dohányzás: Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányozás (terasz). Az épületekben és azok bejáratától 5 méteren belül Tilos a dohányzás!

 

Berendezési tárgyak használata: kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát. A szobák berendezését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt a házból kivinni tilos! A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.

 

Takarítás: A szobákat min. 3 ájszakás tartózkodás esetén a Vendég kérésére is takarítjuk, az ajtókilincs tábla kihelyezése esetén. A takarítást 10.00 és 14.00 óra között van lehetőség kérni.

Törölközőcserét 2 naponta végzünk, min 4  éj tartózkodás esetén, ágyneműcserét min 6 éjszakás tartózkodásnál végzünk.

 

Hulladékkezelés: A szobákban kihelyezett szemetes (nem zárt) a Panzióban kapható termékek csomagolására, illetve napi használatos szemét gyüjtésére szolgálnak. A fürdőszobai zárt kuka a pipere szemét elhelyezésére. Mindkét tárolóba kérjük minél gazdaságosabban elhelyezni a szemetet (tömörítve, a lehetőségekhez képest). Amennyiben megtelik egy tároló, kérjük jelezd nekünk, vagy ha nem fáradság az udvaron található 240 l-es utcai kukába ürítsd. A Panzió kukáiba az ott vásárolt termékek göngyölege/maradéka helyezhető el! Nem gyüjtjük a Vendégeink által hozott termékek (üvegek, dobozok, csomagoló anyagok stb) szemetét. Ha mégis szeretnél ezektől megszabadulni, kérjük azt az udvari gyűjtőkbe dobd, tömörítve!

 

Étel / Ital: A Tündérkert Panzióban a svédasztalos reggelin kívül előre egyeztetett módon szolgálunk fel vacsorát, vagy egyéb ételeket. Ezen kívül a Panzióba csak előzetes engedéllyel hozható be bármilyen élelmiszer. Ezek tárolása a szobákban szigorúan tilos! Szeszes, és alkoholmentes italok a Panzióban kihelyezett hűtőkből szerezhetőek be, és bárhol fogyaszthatók a Panzió területén. Ezekhez biztosítunk poharakat, és az elrakodást, mosogatást. Egyéb ital behozatala csak előzetes engedéllyel lehetséges.

 

Házi kedvenc: Szállásadó fogad kutyákat, macskákat, egyéb állatokat előzetes hozzájárulással, feltételekkel, térítés ellenében, a mindenkori árlista szerint. A kutya-macska barát etikett betartásával:

 

Ne legyen agresszív emberekkel és más kutyákkal szemben. Ápoltan érkezzen a vendégházban, bolhák ellen védve legyen. Hatóságilag kötelező oltásokkal rendelkeznie kell, és ezt a Gazdának bizonyítani kell tudnia. A szobákban a Kutyáknak csak a Gazdájuk által biztosított fekhelyen szabad tartózkodniuk, a szoba bármely takaróját, törölközőjét erre nem használhatják! Egyedül a szobában nem hagyható sem kutya, sem macska. Kérjük, legyenek tekintettel a vendégház többi Vendégeire, akár két akár négylábú. Vegyék figyelembe, hogy vendégházunkban kutyákat nem kedvelő Vendégek is érkezhetnek, ezért kérjük, tartsa kontroll alatt a kutyát és ne engedje, hogy bárki felé kérés nélkül közeledjen. Agresszív viselkedés, a házban ugatás, Vendégpanasz esetén a Gazdát megkérjük a távozásra, Házirend megsértésére hivatkozva! Ha a kutya a kertben tartózkodik, légy szíves összeszedni, amit a kutya maga után hagy. A kutya hangos ugatással ne zavarja a pihenni vágyó Vendégeket. A kutya az étkező helyiségben nem tartózkodhat. Minden egyéb állat a Szállásadóval történt megállapodásnak megfelelően hozható be a Panzióba.

A Tündérkert Panzió falusias környezetben van, és minden szomszédunknak van kutyája. Ők bizony ugathatnak, és ezt sajnos el kell viselni!

 

Kerti tó, és környéke: A kerti tó nem fürdőzésre kialakított, vendégek számára ilyen célra nem megnyitott. A tó elsősorban a látványa, és hangulata miatt épült, nincs ellátva azokkal a biztonsági elemekkel, amely alkalmassá tenné fürdőzésre. A tó megközelítése, használata kizárólag saját felelősségre lehetséges! Kiskorú vendégek csak a Szülő(k) (velük érkezett Gondviselőjük) jelenlétében közelíthetik meg a tavat, az ezzel kapcsolatos felelősség kizárólag a Szülőket (Gondviselőt) terheli. A Vendégház nem tart felügyeletet ilyen célra. Tilos a tóba bármit beledobni, belemosni, vagy kutyát fürdetni. A tavi növényeket nem szabad leszedni, vagy háborgatni. A tóban élő békák, gőték ártalmatlanok, és nem kell őket sem bántalmazni, kiszedni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a békák minden este koncerteznek. Száraz időben a fecskék a környéken csak ebből a tóból tudnak inni, ne zavarjuk őket ilyenkor.

 

Csendes időszak: Vendégeink elsősorban pihenni érkeznek hozzánk, ezért fokozottan figyelünk a nyugalom fenntartására. Kérünk minden Vendéget, hogy 22.00 óra és 8.00 óra között ne zavarják más pihenését. 22.00 óra után zárva van minden külső és belső helységeük, ott csak előzetes megbeszéléssel tartózkodhatnak a Vendégek.

 

Egyéb: Felhívjuk a figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl: természeti csapás, jégeső, áramszünet stb.)

 

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából illetve a házirend megszegéséből származó károkért a Vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A Vendégek vagyontárgyiért a Panzió felelősséget nem vállal!

 

Mint minden háztartásban, a Panzióban is előfordulhat, hogy valami a Vendégek hibáján kívül tönkre megy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjetek azt a Személyzetnek jelezni.

 

A Házirend az ÁSZF kivonata, kiegészítése: kérjük tájékozódjatok a https://tunderkertorseg.hu/aszf oldalon a részletes szabályokról!

 

A Házirend Mindenkire vonatkozik, aki megszállt a Panziónkban!

 

Kellemes pihenést és jó kikapcsolódást kíván a Tündérkert Panzió Őrség csapata!